Korfbal Znojmo

nove-logo-klubu

Aktuality

První krok

0I4A7098
Náš A-tým se dostal na vítěznou vlnu v prvním semifinálovém zápase proti týmu Vosíme.cz Prostějov. Na domácí palubovce získal důležité vítězství a nyní vede sérii 1:0 na zápasy. Oči fanoušků se nyní upírají k odvetnému zápasu, který se odehraje 4. května v Prostějově. Na domácí palubovce jsme se chopili vedení a po dramatickém souboji zvítězili s konečným skóre 22:19. Naši hráči a hráčky podali skvělý výkon, který byl plný nasazení, odhodlání a taktického mistrovství. Jejich pevná vůle a houževnatost je přivedla k vítězství, které představuje první a důležitý krok směrem k jejich cíli - postupu do finále. Předzápasový program, který připravil bojovník Oktagonu Vladimír Lengál, přinesl fanouškům další dávku zábavy a adrenalinu. Jeho autogramiáda byla velkým lákadlem a přilákala mnoho nadšených fanoušků, kteří si přišli užít předzápasovou atmosféru. Přestávka během prvního semifinálového zápasu nebyla jen oddechovou pauzou pro hráče, ale také přinesla vzrušující poločasovou soutěž ve střelbě na koš. Tento atraktivní doprovodný program, podpořený sponzory Bentim a LUi Chocolate, přilákal pozornost fanoušků, kteří sledovali, jak soutěžící soutěží o skvělé ceny. Sponzoři soutěže nejen poskytli atraktivní ceny pro vítěze, ale také přispěli k vytvoření vzrušující atmosféry na stadionu, která dodala zápasu ještě více energie a napětí. Fanoušci korfbalu se mohou těšit na další vzrušující střetnutí, které se odehraje 4. května v Prostějově. Oči budou upřeny na oba týmy, kteří budou bojovat o každý bod a o vítězství, které je posune blíže k jejich cíli.

Poslední kolo

cropped-nove-logo-klubu.png
V posledním kole korfbalové extraligy se náš A-tým vydal na hřiště v Českých Budějovicích a po dramatickém souboji opustil hřiště jako vítěz. Znojemští hráči si připsali výhru s těsným skóre 21:24, přičemž poločasové skóre bylo 8:10 ve prospěch domácího týmu. Hráči a hráčky předvedli skvělý výkon a od začátku až do konce bojovali o každý bod. Nejlepšími střelci znojemského týmu se stali Jitka Pavlíčková a Jiří Podzemský, oba s šesti koši na svém kontě. Jejich skvělá střelecká forma byla klíčem k úspěchu v tomto utkání. Zvláštní uznání si zaslouží Jitka Pavlíčková, která se po základní části umístila na 2. místě v tabulce střelců s celkem 43 koši. Její přínos pro tým byl neocenitelný a opakovaně dokázala, že patří mezi elitní střelce kofbalové ligy. Výhra v posledním kole posílila pozici Znojemského A-týmu v tabulce a přinesla jim důležité body do konečného hodnocení. Fanoušci se mohou těšit na první semifinálový duel, který se odehraje 20. 4.  v domácí hale proti Prostějovu. Už 14:30 startuje program, tak buďte na svých místech v čas. 

Jsme v semifinále!!!

358F0079-921A-43C9-A4AD-5BEEFB0B6E14
Po napínavém souboji na palubovce Prostějova se náš A-tým opětovně utkal s protivníkem, kterého se mu podařilo porazit. Zápas, který se odehrál včera, nezklamal a diváci byli svědky dramatického střetnutí plného emocí a napětí. Naši hráči vstoupili do zápasu s cílem získat důležité body a posílit svou pozici tak, aby již měli jistotu semifinále. Po rychlém a bohatém na koše počátku utkání se tempo hry postupně zpomalilo, avšak napětí zůstalo vysoké až do posledních okamžiků. Deset minut před koncem utkání se zdálo, že domácí tým má zápas pod kontrolou, když vedl 20:18. Nicméně naši hráči a hráčky dokázali vyrovnat a vstoupit do poslední pětiminutovky za stavu 21:21. Obě družstva se snažila najít cestu k vítězství, avšak přesnost v zakončení jim unikala. V poslední minutě zápasu se odehrála klíčová chvíle, kdy prostějovský tým neproměnil nadějnou střelu z dálky, zatímco znojemský hráč Tomáš Toufar skóroval deset vteřin před koncem a rozhodl tak o vítězství svého týmu s konečným výsledkem 21:22. Tímto vítězstvím jsme si zajistil výhodu domácího prostředí pro první zápas semifinálové série, který se odehraje 20. dubna v 15:00 ve znojemské hale. Ovšem ještě není nic rozhodnuto, a fanoušci mohou očekávat napínavé pokračování v boji o postup do finále.

B-tým na domácí palubovce

BF42486F-FD02-4019-BC75-AD4C8018264A
Naš B-tým minulý víkend nastoupil proti těžkým soupeřům v dalším kole 1. ligy na domácí palubovce. V obou zápasech ukázali, že i přes výsledky, které ne vždy odrážejí jejich úsilí, jsou schopni bojovat a zlepšovat se.  První zápas proti týmu Prievidze byl plný napětí a očekávání. Oba týmy bojovaly tvrdě od prvního hvizdu a první poločas skončil střelecky mizernou remízou 5:5. Náš tým hrál srdnatě, ale v druhé polovině se nedařilo proměňovat šance na důležité koše. Nakonec Prievidza získala vítězství se skóre 17:10.  Druhý zápas proti týmu z Kolína byl další zkouškou pro naše hráče. Tentokrát se naši rozhodli ukázat svou sílu a odhodlání v plné míře. První poločas opět skončil vyrovnaně, tentokrát 8:8. V druhé polovině však "béčko" ukázalo svou sílu a schopnost proměňovat situace. Skvělou obranou a dlouhými vytrvalými útoky se jim podařilo překonat soupeře a získat vítězství se skóre 20:14.  I přes porážku v prvním zápase se náš B-tým nevzdal a ukázal svou odhodlanost a bojovnost. Výhra nad týmem Kolína potvrdila, že jsou schopni konkurovat i silným soupeřům a že mají potenciál posouvat se vpřed. Tento výkon je inspirací nejen pro hráče, ale i pro fanoušky, kteří je podporují. Doufejme, že následující zápasy přinesou ještě více úspěchů a radosti z hry. Ve středu, 16. března, se náš B-tým představí v hale v Hodonicích v dalším kole 1. ligy. Budeme rádi, když se k nám přidáte a poskytnete nám vaši podporu přímo na tribunách. Vaše povzbuzování a fandění jsou pro nás nezbytné, abychom dosáhli dalších úspěchů.

Další kolo MLŽ

IMG_4146
Naši mladší žáci se vrátili na domácí půdu, kde hráli letos poprvé. I přes vynaložené úsilí a zlepšení ve hře, si nakonec odnesli porážky ve všech zápasech. První duel přinesl střetnutí s týmem Prostějov, který byl považován za velkého favorita. Znojemští mladíci sice podali maximální úsilí, ale soupeř byl silnější a zápas skončil výsledkem 5:20 pro Prostějov. I přes porážku bylo zřejmé, že hráči výrazně pokročili od posledního střetnutí s tímto týmem. Následoval druhý zápas proti Prostějovu B, kde se očekávala výhra. Bohužel, i přes snahu se Znojemští nedokázali prosadit a zápas skončil výsledkem 12:15 opět pro Prostějov. Po této porážce bylo v týmu cítit zklamání a nespokojenost hráčů ale především trenérů, jak uvedl trenér Jan Toufar. Poslední zápas proti týmu z Kozlovic byl opět velmi vyrovnaný. Znojemští mladíci se snažili až do posledního hvizdu, avšak opět jim chyběl kousek  a zápas skončil těsnou porážkou 8:9. I přes výsledkovou neúspěšnost trenér Jan Toufar nemohl než pochválit své svěřence především za tento výkon. Hráči naplnili do posledního puntíku to, co si před zápasem řekli, a za to jim vyjádřil svou radost a vděk. 

Domácí prohra

E930286E-D853-4581-BE46-CB294D0FD583
V nesmírně zajímavém a vyrovnaném utkání na domácí palubovce Znojma, vedoucí tým tabulky, KK Brno, dokázal zdolat svého soupeře s výsledkem 23:26. Pro diváky to byla vzrušující příležitost sledovat velké množství košů, ale i souboje, emoce a rivalitu, která k tomuto zápasu minimálně v posledních letech výrazně patří.  Pro náš domácí A-tým to bylo náročné utkání, avšak i přes bojovnost a úsilí nebylo nakonec dosaženo požadovaného výsledku. Naopak, KK Brno si toto vítězství pevně zajistilo první místo v tabulce extraligy. S výhrou 23:26 se tým dostal do nedostižné pozice a již jej nikdo na čele tabulky bohužel nepředstihne.  Náš A-tým má stále vše pevně ve svých rukou. Chceme pokračovat ve dobrých výkonech a věříme, že budeme  i pokračovat v této úspěšné stopě. Před námi leží ještě dva klíčové venkovní zápasy, tentokrát v Prostějově a v Českých Budějovicích. Tyto zápasy jsou pro nás zásadní, neboť nám mohou zajistit postup do semifinále. Tomáš Toufar poznamenal: "Jsme si vědomi důležitosti těchto zápasů, ale věříme ve své schopnosti a budeme se na ně dobře připraveni." Pro fanoušky korfbalu v Znojmě to bylo emocionální utkání, plné napětí a dramatu. Děkujeme za skvělou podporu během celého zápasu. 

B-tým v Ostravě

Snapinsta.app_428405202_18074175433457727_1713851858109721880_n_1080
Znojemský B-tým se vydal do Ostravy, kde absolvoval další kolo 1. ligy. I přes nasazení a snahu bojovat si tentokrát odnesl dvě porážky. V prvním duelu se Znojemští střetli s týmem Brno B. Hra byla vyrovnaná, ale nakonec se Brno radovalo z vítězství se skóre 15:19. Další zápas přinesl souboj s domácím týmem Ostrava. Znojemští hráči se snažili, ale Ostrava byla silným soupeřem a nakonec zvítězila se skóre 26:9. Přestože Znojemský B-tým utržil dvojí porážku, neztrácí optimismus. Včera měly svou premiéru v dospělé kategorii za B-tým Znojma dvě hráčky, a to Lenka Pavlíčková a Anežka Wranová. Těmto hráčkám patří obdiv za odvahu a snahu, kterou do hry přinesly.Na pozadí porážek je důležité ocenit výkony hráčů, kteří se snažili dát ze sebe maximum. Děkujeme všem hráčům za jejich úsilí a bojovný výkon na hřišti. Zvláštní uznání patří také trojici hráčů z týmu Nový Lískovec Brno, kteří v této sezóně posilují znojemský B-tým. Jejich přínos je neocenitelný a tým si jich velmi váží. Děkujeme za vaši podporu a bojovnost!

Znojemští mladší žáci bojovali v Prostějově

Snapinsta.app_428335884_18074093179457727_1551903916020586648_n_1080
Znojemští mladší žáci se vydali do Prostějova, kde se konalo další kolo celorepublikové soutěže. S plným nasazením a odhodláním se postavili silným soupeřům.  V prvním utkání narazili znojemští na domácí tým Prostějov A. I přes jejich snahu a bojovný výkon Znojmo nestačilo na skvěle hrající soupeře. Zápas skončil výsledkem 26:0 pro Prostějov A. I přes tuto porážku neztratili znojemští mladíci odhodlání a šli do dalších duelů s chutí a nasazením. Druhý zápas přinesl nečekanou výzvu v podobě týmu Brno A. Znojemští mladší žáci se snažili překonat sílu brněnského týmu, avšak v tomto utkání se jim nedařilo podle plánů. Nakonec museli přijmout porážku se skóre 2:9 pro Brno A. Následovala další utkání s domácím týmem Prostějov A. I přes předchozí zkušenost se Znojemští nevzdávali a šli do hry naplno. Bohužel, ani v tomto střetnutí nemohli znojemští hráči a hráčky soupeřům konkurovat a zápas skončil výsledkem 21:1 opět pro Prostějov A. Nicméně, znojemští mladší žáci nepolevili a v posledním zápase proti Brnu A se vrhli do boje s novou energií. Tentokrát se jim podařilo překonat brněnský tým a získat vítězství se skóre 6:4. I přes smíšené výsledky je patrné, že naši mladí mají obrovský potenciál a vášeň pro korfbal. Každý zápas jim přináší nové zkušenosti a příležitosti k růstu. Gratulujeme k vítězství a děkujeme za bojovný výkon v každém utkání!

Další domácí zářez

Snapinsta.app_426920148_18073413292457727_203703384072207907_n_1080
V sobotu 10. února se ve Znojemské hale odehrál skvělý extraligový zápas mezi našim A-týmem a hosty z Českých Budějovic. Fanoušci byli svědky vyrovnaného souboje, ve kterém se Znojmo od začátku ujalo vedení a drželo si ho po celý průběh zápasu. I přesto, že se České Budějovice snažily dotahovat, hráči a hráčky Znojma dokázali udržet svou výhodu a potvrdili svou sílu a odhodlání. S úzkým náskokem se Znojmo ujalo vedení již v první části zápasu a to vydrželo až do poločasové přestávky, Znojmo vedlo s úzkým rozdílem 10:8. Druhá část zápasu byla stejně tak vyrovnaná a napínavá. Oba týmy se snažily získat kontrolu nad hrou a takticky využívat každou příležitost. Avšak hráči a hráčky Znojma dokázali udržet svou výhodu a potvrdili svou sílu a odhodlání. Po 50 minutách plných boje se na ukazateli skóre objevilo konečné skóre 18:15 pro náš domácí tým. Jednou z klíčových postav tohoto zápasu byla Jitka Pavlíčková, která se stala nejlepší střelkyní utkání. Nutno, ale vyzdvihnout celou její čtyřku, která pro ni dobře pracovala.  "Bylo to náročné utkání, ale společně jsme to zvládli," řekla nejlepší střelkyně zápasu. "Díky skvělé podpoře od fanoušků jsme dokázali držet naše vedení až do konce. Bez téhle podpory by to nebylo možné." Tento zápas nás posunul na dočasné 2. místo v extraligové tabulce, což je skvělý úspěch, kterého jsme dosáhli díky tvrdé práci a nasazení celého týmu. Chtěli bychom také poděkovat všem fanouškům, kteří přišli do haly a podporovali nás po celou dobu zápasu. Vaše skandování nám dodávalo energii a motivaci a jsme velmi vděční za vaši podporu. Další domácí zápas nás čeká 3. března proti týmu Brna. Doufáme, že se opět uvidíme v hojném počtu a společně budeme slavit další úspěch našeho týmu.

Domácí vítězství

Snapinsta.app_425546485_18072722362457727_2496009439715423149_n_1080
V sobotu se na domácím hřišti  odehrál napínavý zápas proti týmu Vosíme.cz Prostějov. Celý zápas byl pozoruhodně vyrovnaný, až do posledních vteřin, kdy se rozhodl o vítězství hráč Tomáš Toufar. Přestože první poločas skončil s těsným vedením 9:8 pro domácí tým, bylo cítit napětí a očekávání na obou stranách. Oba týmy předvedly kvalitní výkony a neustále se střídaly v bodování. Ve druhé polovině zápasu se tempo nezvolňovalo, a diváci byli svědky statečného boje o každý bod. Tým Vosíme.cz Prostějov se nevzdával a naopak dokázal několikrát otočit skóre ve svůj prospěch. Čtyři vteřiny před koncem utkání přišel ten okamžik, na který budou fanoušci dlouho vzpomínat. Tomáš Toufar se postavil ke střelecké pozici a proměnil  svou jedinou střelu v celém zápase. Jeho trefa znamenala rozhodující bod, který zajistil domácímu týmu vítězství 19:18. Nejlepším střelcem zápasu byl Jakub Žák, který se blýskl šesti koši. Zápas mezi oběma týmy rozhodně poskytl divákům hodnotné sportovní drama plné emocí a napětí. Obě mužstva si zaslouží uznání za bojovnost a fair play. Po zápase bychom chtěli vyjádřit upřímné poděkování našim věrným fanouškům za jejich nekonečnou podporu. Vaše energie a povzbuzení jsou pro náš tým neocenitelné a tvoříte nezbytnou součást naší korfbalové rodiny. Dále chceme vyjádřit velké díky našim partnerům zápasu, firmám Apec a Bentim. Vaše podpora a spolupráce jsou pro nás klíčové, a jsme rádi, že můžeme společně přinášet kvalitní sportovní zážitky našim fanouškům. Rovněž děkujeme našim partnerům poločasové soutěže, LUi Chocolate a Bentim. Vaše štědrost a podpora nám umožňují poskytovat atraktivní a zábavné akce během přestávek.

Mladší žáci získali první body

Snapinsta.app_421307108_18071406811457727_1372191795707301815_n_1080
Minulý víkend byl pro mladší žáky nejen náročný, ale také plný vzrušujících momentů a bojovného ducha. Tým se utkal s dvěmi soupeři a zanechal na hřišti nezapomenutelný výkon, který jim přinesl první body v jejich aktuální sezóně.  První zápas proti Brnu skončil nerozhodně 7:7, což naznačuje vyrovnaný a napínavý průběh. Mladí hráči předvedli skvělou týmovou práci a odhodlání, které bylo klíčovým faktorem pro získání prvního bodu v této soutěži.  Druhý zápas proti týmu Kozlovice byl náročný, ačkoliv Znojmo nakonec prohrálo 14:5. Přestože se skóre nevyvíjelo ve prospěch Znojma, mladí hráči neztráceli odhodlání a bojovali až do posledního hvizdu rozhodčího. Naši nejmladší si také připsali 2 body do tabulky za "výhru" za kontumaci nad týmem Kostelec na Hané, který bohužel ze zdravotních důvodů nepřijel.  Tréner týmu Znojmo sdělil: "Jsem velmi hrdý na výkon našich mladých hráčů. Každý zápas byl náročný, ale ukázali skvělý týmový duch a odhodlání. První body jsou pro nás důležité a věřím, že nám dodají další sebevědomí do dalších utkání."

Oslava našich největších úspěchů v roce 2023

36E09F49-51DB-4E71-8B66-6EAF9030A9E2
Vítězství v 1. lize, rozvoj mládeže a světová scéna - to vše představuje neuvěřitelně úspěšný rok pro náš klub. Zde je pohled na naše největší triumfy a novinky, které jsme zažili v průběhu roku 2023. 1. Vítězství v 1. lize: Korfbal Znojmo jako neporazitelný tým Náš tým se stal skutečným vítězem v 1. lize, což bylo pro nás obrovským úspěchem. Vybojovat zlaté medaile v druhé nejvyšší soutěži pro nás bylo velkým úspěchem, na který bychom rádi nevázali i v korfbalové extralize.  2. Dětské kroužky ve Znojmě: Rosteme s naší mládeží Nemůžeme opomenout naše malé korfbalisty a korfbalistky ve čtyřech zřízených dětských kroužcích ve Znojmě. Ke školám ZŠ JUDr. Josefa Mareše a ZŠ Mládeže se na začátku školního roku přidali také školy ZŠ Pražská a ZŠ Kravsko. Tato iniciativa nám pomohla podporovat a rozvíjet korfbalový talent od útlého věku. Je skvělé vidět, jak se naše mládež zamilovává do tohoto sportu a přináší čerstvý vítr do našeho klubu. 3. Mistrovství světa: ČR na krásném 4. místě Dva naši vynikající hráči reprezentovali Korfbal Znojmo na Mistrovství světa, kde Česká republika dosáhla úžasného 4. místa. Je to nejen ohromující individuální úspěch pro naše hráče, ale také skvělá příležitost ukázat sílu a talent korfbalu v naší zemi.  4. Nové webové stránky: Moderní a přehledné propojení s fanoušky S hrdostí oznamujeme spuštění našich nových webových stránek. S moderním designem a přehledným rozložením nabízejí naše stránky fanouškům a členům klubu snadný přístup k nejnovějším informacím. Na těchto stránkách stále ještě pracujeme.  Celkově lze říci, že rok 2023 byl pro nás neuvěřitelně úspěšný. Jsme vděční za podporu našich hráčů, trenérů, fanoušků, sponzorů a všech, kteří nám pomáhají budovat silnou korfbalovou komunitu ve Znojmě. Těšíme se na další rok plný výzev, růstu a společné radosti ze hry. Děkujeme vám za vaši podporu!
nove-logo-klubu